Lovely frens

Thursday

Jom Gelak Sama-Sama

Inikah....yang di namakan cintaaa..hati gembira rasaaaaaaaa!!!!!!! (Korang..pliss tutup telinga k..S nak melalak jap)..

Okay...abes dah..ngeh ngeh ngeh...Korang watpe tu??? Dah solat ke??? Hurm...malam ni S buzy le...buzy study untuk 3 test yg beratur minggu depan.Tu pun petang td baru baca 2 page..boring..Then S bukak fb.ahhaha..Malas betol la nk ngadap buku cuti ni.Cuti cuti la..Mana leh campur aduk ngan aktiviti lain..betol x? Ggagaggagagagaag......

B4 ni S ada wat post pasal luahan cinta kt F kan...S ada ckp yg S tunggu beberapa hari tp dia still x on9.Tp smalam dia balas comment S.Fine..dia ON9 okay! Besh 10000000000x! 

Sempat la kami berbalas comment..heh heh heh heh..Even comment bodo..S suka! kui kui kui kui

Dari bangun tido sampai la ke sekarang ni S asyik dok tersenyum...tersengih..terGELAK..sampai nangis,over do! bhahahahaahah....! 



So x adil la kalo S happy sorang2 je kan..kesian lak korang kena baca semua ni..mesti muka serius abes kan? Yela..S asyik cerita pasal S je..So hari ni S nak share cerita lawak dgn korang semua..Hope semua enjoy k.... =D

Lawak 1:



Salman pergi ke sebuah restoran kegemarannya dan memesan seekor ayam goreng. Beberapa minit kemudian pesanannya sampai dan diletakkan di atas meja di hadapannya. Tetapi sedang dia menikmati ayam goreng tersebut, seorang pelayan yang lain tiba-tiba datang menghampirinya dan berkata:

" Maaf, encik! Itu sebenarnya pesanan lelaki yang ada di sana tu. Dan ini merupakan stok ayam terakhir yg kami ada. Maaf ya, encik!"


Salman menoleh ke arah lelaki yang ditunjuk, ternyata badannya besar dan gagah lalu berkata, "Kerana terlanjur sudah makan sedikit, jadi ayam ini milik saya. Lagipun aya juga telah membayarnya. "

"Hai budak mentah! Jangan sentuh lagi ayam tu!! Apa pun yg akan kau lakukan terhadap aym tu akan aku lakukan juga terhadap kau.Kalau kau potong perutnya,aku akan potong juga perut kau.Pendek kata, apa pun yg kau lakukan, akan ku lakukan juga pada kau.!"



Salman terdiam beberapa minit. Sejurus kemudian,perlahan-lahan dia mengangkat ayamya, membawa ke mulutnya dan menjilat bontot ayam tersebut.

ERK!!!!

Lawak 2:

Junainah menghadiri temuduga sbg setiausaha di sebuah syatikat hartanah.Apbila pengurus melihat Junainah dgn pakaian yg salah konsep dan juga rambut yg berwarna perang kehitaman, dlm hati dia mula membentak " Argh! Orang mcm ni pon ada!"


Tapi walau apa pun dia terpaksa juga menemuduga gadis tersebut.

Jadi dia pun bertanya, " Kalau awak dpt buat ayat dlm BI dgn menggunakan perkataan yg sy bagi, sy raa awak ada peluang utk bekerja di sini."

"Apa perkataannya, encik? " tanya Junainah.

"Perkataannya ialah GREEN, PINK, PURPLE, YELLO, BLUE, WHITE dan BLACK," ujar encik pengurus.

Junainah berfikir dan menjawab, " I hear the phone GREEN GREEN GREEN, then I go and PINK up the phone. I say YELLOW! BLUE'S that? White didi you say? Aiya! Wrong number laa! Don't PURPLE disturb people and don't call BLACK ok? Thank you!"

Biji mata pengurus terus terbeliak.

Lawak 3: 

Tersebutlah kisah seorang lelaki dtg ke sebuah rumah untuk meminta derma.

Lelaki: Derma untuk rumah orang2 tua!

(Seorang budak pun membuka pintu..)

Budak: Derma apa bang?
Lelaki: Drema untuk rmah orang-orang tua.Adik ada apa2 utk di dermakan? 
Budak: Nanti sekejap,saya ambilkan datuk saya.
Lelaki: ???????

Lawak 4:

3 orang menaiki motor lalu ditahan pols trafik. Namun pemandu motor tersebut tidak berhenti. Katanya kpd polis, " Maaf, encik! Tak muat dah.Kami dah ber3!!! Lain kali sajalah!!"

Lawak 5:

Seorang lelaki yg terlalu minat memelihara burung telah datang ke sebuah kedai yg menjual pelbagai jenis burung.Sebaik sahaja masuk ke dlm kedai trsebut, lelaki itu terus bertemu dgn penjual yg adadi situ.

Lelaki   : Berapa harga burung ini, encik?
Penjual : Tu..yg pandai nyanyi tu..harganya..RM 1000


Lelaki   : Yang x pandai nyanyi?
Penjual : Harganya RM 5000
Lelaki   : Eh, kenapa boleh jadi mcm tu pula? Sepatutnya yg pandai menyanyilah lebih mahal dari yg x pandai        menyanyi.
Penjual : Kamu jgn salah faham pula.Yg x pandai menyanyi tu ialah pencipta lagunya.

Tp bagi S..bukan sebab tu..sebab yg betol adalahhhh......burung tu ialah ANGRY BIRD!!!! hahahhaha



~  Tamat ~

Hey...blom tamat lagi na post kali ni! Cek saja ja lebih2...hahahaaaaaaaaa...........

Camne??? Lawak x? Ke xdak langsung yg gelak ni? Penat S cari idea k...mau sehari suntuk duduk depan lappy ni...hehehe...xla...S amek dari buku je..thx ye Encik Syed Mahadzir Syed Ibrahim kerana mengompilasikan kisah jenaka..S hanya nak share dgn kwn 2je...lalalalallaaaaaaa............

So..S harap semua happy mcm S. Kalau sedih jugak...hurn...gi study nun! hahahhahahaha.....
K la...S nak blah dulu...nak study...(ntah boleh study ke dak sbb 
S dah confess kt F 
ptg tadi...dok tunggu jawapan dari F je...ni dok menggedik x leh dok diam...hahahhaha). K bye...




25 comments:

ZORA said...

lawak ke 3..selalu dgr..terbaik..:P

Syuhada said...

thx.. ;)

merahitujambu said...

heee.....terima kasih bg sy gelak sy

Syuhada said...

=D

iKhRam said...

amboi.. dalam dilamunan cinta ek? hehehe...

semoga berjaya k?

apapun
salam perkenalan..

ikhram

Syuhada said...

ikhram: ahahaahha..kita tunggu jawapan dia.. ;D

Daddylicious said...

lawak ke 4 mmg tak boleh blah...haha

budak penjara said...

cantiknya burung angry bird tu

nida husna said...

hahaha. lawak2

Elie Lily said...

buat gelak malam2..hahha

Syuhada said...

daddylicious: hahahha..msti bengang polis tu.

budak penjara: mara betol angry bird tu..hehehehe

nida: n elie: :D

♥Aien Najwa♥ said...

hahaha ! ~~
senang jer nak ckp.."dilamun angau"..hehehe..=)

sekamar rindu said...

hahahahhaa...

" ambik datuk saya.." hahaha lawak..

sally wanny said...

hehe...bhgia sekarang ye!

Syuhada said...

aien & s.wanny: ;)

sally wanny said...

dear......pe jwpn F
wah..eksaited ni!!

Nor Sharul Atikah Bt Nor Azlan said...

awak ditag :) http://strawberrysweets92.blogspot.com/2011/11/giveaway-7-days.html

*sorry post comment kat sini.

hyz said...

geli ngn lawak ayam tu.. hahahah eeeeyuuuu

Syuhada said...

hahahahha....kejam kot.

tot tot kecik said...

salam..


haha agak2nye sape la yg btuah f tu kn..?

pape pn nice jenaka story...xnah dgr ag...suke bca yg wt ayt english tu.. =D

Edy Fee said...

kiki klau burung jd komposer lg.hahaha lain la musci malaysdia

Saiazuan said...

hhehehhehe sgt klaka, lebih2 lg yg salah bg ayam tu

fzs said...

selamat menggedix... cik semut faham sgt perasaan tu.. rasa bunga2 je sekeliling kita tak.. well, entry ni ada yang berjaya buat cik semut sengeh.. nak gelak lebih2 takot org pandang hehehe... tapi adaa yang biase dengar... tq menghiburkan kami,.

fzs said...

selamat menggedix... cik semut faham sgt perasaan tu.. rasa bunga2 je sekeliling kita tak.. well, entry ni ada yang berjaya buat cik semut sengeh.. nak gelak lebih2 takot org pandang hehehe... tapi adaa yang biase dengar... tq menghiburkan kami,.

Syuhada said...

xpe...pasni S cuba cari lawak yg boleh buat semua gelak guling-guling... ^~*