Lovely frens

Wednesday

Kawen paksa...suka ke tak???????

    Vanilla Coklat!!!

             

Okay..tersilap...heheheh........ 

Ni baru la betoi...tat taraaaaaaaa....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Vanilla Coklat!!!




     Vanilla coklat...! Cerita cinta yg sangat cumil ! Cumil secumil milo ais.Hahahhahahahaha.....nak    milo ais satu..! S memang suka cerita kawen paksa ni. Especially bila dua2 pihak saling x suka...mesti akan gaduh cket2..tp last2..akan ada perasaan cinta tu.Cewahh.....



     Case kawen paksa ni....rasanya sama je dgn perkawenan orang tua2 dulu. Sebab mostly pasangan tu dijodohkan oleh family. Cuma bezanya ada word PAKSA & x. Hikhikhikhik....Tp sekarang kan dah zaman moden..para remaja..(termasuk la S kan...hehehehehe) opcos le nak carik pasangan sendiri..kena kenal2 dulu...tengok ada keserasian ke x..then baru boley decide dia ni calon yg sesuai utk dijadikan pasangan hidop. Iye dak?? Padahal pakcik makcik nenek tokwan yg kawen dgn pilihan family ni kekal jek perkawenan dorang tu.



     Tapi macam mana kalau korang2 yg dah kapel ni..terjebak dlm perkawenan paksa ni? Let say makwe/pakwe korang yg kena kawen paksa tu...korang rela x nk lepaskan dia camtu jek??? In case yg korang ni memang dah cinta mati kt gf/bf korang tu laaa....

     Lagi satu..camne kalau korang sendirik yg kena kawen paksa ni?? Korang sanggup x utk tolak permintaan parent ??? Kalau kawen...takot x bahagia...kalau tolak..takot parent sedih. 

     Bagi S la kannn..........S rasaaaaaaaaaa.................hurmmmmmmmmm...........bagi S...............
Lapaq la....! Jap2 nak gi carik makan. :P

     Okay sambung balek...S rasa okay kot kawen paksa ni...dengan syarat..kena bg masa utk S kenal dulu dia tu macam mana..Kalau ok, lets proceed dgn marriage ni..and S akan cuba utk suka suami S (okay...part word SUAMI tu agak geli...malu lah..hikhikhikhik..)

     Kalau x.. S kawen lari..ops..! Nak ajak sape lari??? Hahhaahhahah...... S akan explen kt parent nape S xnak kawen dgn mamat tu.. Oh..! S akan carik bukti dulu....then baru boley buktikan dgn sepenuh jiwa raga sebab pe S x patot kawen dgn guy tu.....time ni je la pon S berpeluang jadi detektif..kan..kan ...kan...????!!!!! Hahahhahahhahaha....................


Berangan jap jadi Kim Na Na...hehehhheehehe

23 comments:

kai said...

terpulang pada masing2..
tapi kalo bercinta lps kawen nie...
mcm2 hikmah dia...
nikmat dia pon lain..

=Jom Join!=
http://www.kaiakihiro.blogspot.com/2012/01/kenapa-kai-akihiro-kene-kasi-saya.html

Sheeszshira Shiraz.... said...

In case kawen paksa ney kan klu bukan kite di tempat tu mst fikir "kesian mak bapak dia sedih" tapikan , kalau kena kat kita mesti fikir "eiii apa ney paksa2 plak..." kan kan kan..

Tp, klu dh x derk jodoh sngt boleh je kan terima cadangan tu?

♥AienNajwa♥ said...

bdw..carilah pasangan yang sekufu..islam menggalakkan kiter mencari pasangan yang sekufu dan betul2 serasi untuk kiter..nice !~ =)

Leeza said...

kawin paksa like so old fashion, tp restu org tua tetap yang paling penting

so..fikir2 kan lah and selamat beramal =p

Syufarr said...

leeza: yup...parent mesti diutamakan... :D

aien: setuju!! :)

sheeszshira: hahhaha.....betol tu..kalo xdak pilihan...msti kita terima je kan...hheheheh

kai: yeah..betol!! ;)

AMALINA YA'AKUB said...

kahwin paksa ?
yg tak kna maybe kata best kan. tapi klau diri sndri yg kena sanggup kah ? oh kalau aku x snggup haha.. tapi parent pnting so bt solat istikharah.. kdg2 pilihan keluarga silap juga so tnya pda pncipta la.

akuamir said...

pena tgok video i've been proposed and i'm engaged tu ta?? sangat sea weed klo bercinte lepas kahwin,,haha

Syufarr said...

akuamir: baru je td ptg kwn bg link proposed tu..cumil sgt!!! ;)

nadia raf said...

for me xde istilah kawin paksa
kalau parent jodohkan nadia dgn some one, msti ada sebabnya..
Parents nak yg terbaik utk anak-anaknya..
mana tau tu jodoh yg terbaik .. hee
btw, mohon pd Yang Maha Berkuasa untuk diberi petunjuk.. :)

Tp rasa2nya, parents nadia x gitu kut, Die kasi anak2 die pilih pasagan msg2

sYiRa LoKMaN said...

hal ni ikut pndngan msing2 je..tp yg pntg hbungan direstui dan diberkati Allah :)

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip,tuto n cerita blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman bl0g pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow..lg 1 pakjoe nk bg tau dekat tuan blog mai terjah sini http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2012/01/orang-kata-janganjangan-le-x-dengar-ke.html

cik ayuni said...

kahwin paksa....entahla...bunyi paksa pun dah x best

Syufarr said...

nadia n syira: betol tu...


pakjoe: oh tq pakjoe :)

ayuni: kita tukarkan word tu..hehehhe

cik bulan said...

sat2..macik..hg umoq bapa ni..gatai dah no ..hahaha..










p/s:apesal gmba aku last skali tu ada sini..grr..dahla waktu tu i free hair..awww

Syufarr said...

c.bulan: kim na na la gak ni??aauwww!!! hahaa.umoq dirahsiakan..haahhaha

Muttallif said...

Kawen Paksa....susah tu nak handle..merana diri, tapi jangan sampai bunuh diri sudah.

Anyway, S kena kawen paksa ke? :)

eyjalukman said...

rasanye parents skrg ni dah open-minded dah . tkdenye nk paksa2 ank khwen . hehe tp best jgk klu pilihan ibu bapa . org kata ad kbrkatan :)

Syufarr said...

stuju tang ayt last tu..hehehee

emy zulaiha said...

terpulang pada diri individu kan..ade yg kahwin paksa tetap je bahagia kan :)

ZORA said...

ok la 2 dripada tak kwin..hehehe

Lady Diana said...

wallawei,, ske citer ni!! hehehe...dua2 comeii

Syufarr said...

emy n zora : betol tu....! :D

L.diana: kan kan kan????? ;)

Подтверждаю (fadzli) said...

as salam..
huhu..kawen paksa. bagi sesetengah dari kita, mungkin menolak. tapi akhirnya, bersama juga

(^^,)

kalau pakcik, redha je. kalau orang tua nak, terima sudah.

syurga dibawah sifat hormat kepada ibu bapa juga

(^^,)/

Jemput ziarah membaca entri pakcik.. ;)
syukran..entri terbaru :


Tahan air kencing punca kerosaKan buah pinggang dan pundi kencing


entri sebelum ni :

Cara meringankan solat dalam Islam


Under Guise Of Friendship