Lovely frens

Tuesday

AWAS!!! Durian dah xde?????!!!

Durian dah xde????!! 
OMG....! Durian...kenapa awak pergi awal sangat...??? Tunggu la saya......saya perlukan awakkkk... ;'(


Stop stop stop!!!!

Bukan durian yg xde..tp nama blog ni yg da xde 'durian'. Tu jek.......KIHKIHKIHKIHKIH..... =P

Bukan hape..before ni Syu guna nama lain2… Sampaikan Syu sendri pon da penin nak guna nama ape tiap kali post entry baru…
Kalau korang prasan (kalau memang betol korang prasan la kannnn..)…nama blog..link blog…pon berubah2..kejap A.kejap B…prasan dak??? (xprasan??? OK fine!!!!!! Nak gi merajok ah… =p   )

Antara semua nama yg Syu pilih..yg paling Syu suke ofcos le Durian kan..sebab Syu ni pencinta durian..pantang nampak durian mesti nak dibelinya… 


Tu belom campur kes bau durian yang kuat mengalahkan bau kentot…lalu tepi je…dah menggeletar satu badan ni…maka perot pon berbunyi kelaparan seperti seminggu x makan…telinga menari2..(camne tu?? Tanya Mr. Bean…HAHAHAHAHAHA), hidong kembang kempis..mata membulat seperti Puss in boots (tp x comey cenggitu le yop!!)


And paling terok Syu buat…..Syu akan berdri kt depan gerai Durian tu….tak bergerak-gerak. Diam je…bila ummi tanya “awat??”..Syu diam je..mata plak straight tengok durian tu. Syu maintain je jadi model x berbayar kat citu..tunggu sampai ummi belikan durian…haaahhhhhhhhhhhhhhh…..camne??? Okay x cita ni???

Pssstttt….!!!!

Tipu jek tu…Hish!!!

Kalau Syu nak durian..Syu gitau kt abah & ummi jek..teros dapat..(bukan sebab Syu anak manja hokayyy!!!). Just sebab Syu ni dok jauh di perantauan..skali balek…tengok2 musim durian plak…mesti la parent belikan…korang pon gitu kan… Kalau cuti sem ke hape…mesti mak masakkan yang sedap2…ye dak???

Okay..back to the point…(sorry…Syu selalu kuar dari tajuk..HEHEHHEHEHE).

Link blog plak..da macam2 Syu pakai..tp nama tu still ada yang  x kena…in case susah tuk pronounce, word panjang sangat lah..haihhh…

Nama pon kejap Michada kejap Syufarr.

Michada tu nama penuh Syu..cam Jepun kan???? Huihuihuihui..thx to ex-roomate time dip dulu..dia  yang reka..sebab dia cakap tak te-uih…kahkahkahkah….(main2 jek =D..sorry nek! )

Syufarr  tu plak??? Tu nama Syu dengan tuttttttttt………………………………………
Okay...pliss jgn caye bab tu k ;) !
Syu guna nama ni da lama kt FB tu..sejak bulan 9 or 10 taun 2011. Syu main2 jek nak bubuh nama tu. Kawan Syu tukar..Syu pon ikut tukar..Skali p kelas…ada yg perli...”Syufarrrr…Syufarrrr…..”..dorang cakap tu nama si dia la..da lama2 tu cket..terus melekat nama tu..jumpa kt luar pon dorang panggil Syufarr.

Kalau kes balek kampong lagi naya cek kena hentam ngan ummi and adik2. Tu belom campur time raya haji lepas…mau makcik2,sepupu sepapat peril nama pakwe Syu Farris….HAHHAHAHAH…x boley blah…Syu kata bukan..dorang cakap ye. Syu kata bukan…dorang beriya-iya cakap ye.Ish..geram betol!!!

Geram sebab kalah..yelah..1 lawan 10 orang…dah tu tanya soalan bertubi2…lawak macam la Syu ni x kawen2, then tetiba ada pakwe..tanya tu macam nak risik sape future hubby Syu. Time tu..ateh tengah masak rendang..ummi and acu pon kat dapur gak…abah and uncle kt luar…adik2 n sepupu pakat tolong..Tolong apa xtau…Tolong mai mengusik Syu ngan Faris ada la…HAHHAHAHA..Ofcos la Syu gelak kan…time tu baru 21..kalo da 29 pon Syu still membujang…agak2 gini le jadi gamaknye..

So hari ni, Syu da brainstorming, discuss ngan BOD blog ni….prepare MOU, da hantar kt CEO skali presentation terus tadi…CEO da bagi jalan utk Syu teruskan projek ni..wah..tahniah2!!! ..Tinggal nak amek duta je..(Eh..lupa….! kalo board of directors & CEO Syu boley jadi..hape susah nak jadik duta..). HEHEHEHHEHEHE


JADI.........................!!!!!!!!!!

Dengan ini, secara rasminya….Syu seorang student final sem BBA (Hons) Finance dari UiTM Arau yang kini sedang menjalani latihan praktikal di USM, seorang kakak, seorang makwe…oops!.. seorang gadis gengster ingin merasmikan nama terbaru blog ini pada hari yang mulia, hari Selasa (hari yg kedua dlm seminggu  orang x suka coz kena gi skola & stat kerja) bersamaan 28 Feb 2012..Syu namakan blog ni sebagaaaaaaaaaaaaaiii………………………..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tattttarrraaa……………………………………………………………...................…………………….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

“Gelaks Durians”

Sebab pe????

Syu suka gelak...n Syu suka DURIAN.... =P


 Yeeeeeyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daaa..bai bai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =D




pstttt...syu xleh nak bunag word durian tu...sayang..HEHEHEH

10 comments:

tiefazatie said...

haha..ada2 saja la..sabo j ela..hee

Syuhada said...

saja..suka-suka....weeeeee.......=D

yo87 said...

Nasihangit datang nak minta seulas durian daripada syuhada. Hehehe ;3

Edy Zaidi said...

haha...aduyaiii

Syuhada said...

nasihangit: hahahaha... jap...tunggu Syu pi beli kt pasar malam malam ni..huhhhhuh

edy zaidi: ngeh ngeh... ^~^

cerita.budak.mentah said...

haha . saya suka gelak tp saya tak suka durian . act , bukan tak suke tp elergic . pelik kan ? heee

cerita.budak.mentah said...

haha . saya suka gelak tp saya tak suka durian . act , bukan tak suke tp elergic . pelik kan ? heee

Syuhada said...

oh ye??..first time Syu dengar...xpe lah..xdpt makan raja buah..permaisurinya pon boleh...:)

iyka syafika said...

wahh..bgus ni..iyka kurang mkn duyan..tapi klau teringin tu bru boleh mkn tapi bukan gila duyan.pantang nmpk rembat.=)

Syuhada said...

oooooooooo.........;)