Lovely frens

Wednesday

Yang dirindui


Salam hari rabu...yess..tinggal lagi dua bulan nk grad...yeehooo!!!!

Aduh....tereasa lambat plok nak kul 5....
nak balek umah...xnak duduk kt ofis...
boring...xdek keja... hummm.....

Abes tu....nak wat pe??
Xkan nak melangut tengok orang wat kerja...jeles ah!
Xkan nak suroh pergi bergossip sana sini?? Oh pelisss...x minat...
Then...sambung siapkan proposal thesis yg boleh mengantokkkan sesiapa saja yg melihanya??
Semua ni idea yg x hebat langsung..serius!!!

Setelah bertapa selama saats di sebelah gua kelam 
(gua kelam xleh masuk ah...jmbatan rosak ke hape....bengang..)
Syu da decide....amek headphone...pasang JOHARAnye pon adoi....then sign in blog...

Perghh......memang rasa fresh betol baca entry pagi2 camni...bersemangat rasanya...
Rasa dia tu adala macam hari ni bajet nak buat laksa...pastu gi tesco nak carik ikan fresh..
Tup tup...buat2 tersempak dgn kedai NIKON...xpon..Blackberry memanggil...
Menggigil satu badan weh....sebab tahan xdpt beli lagi...
duit kena simpan utk wedding of da year nanti..

Sudah sudah!!!
Aku selalu mengarut camni...mencik taw!

Harini Syu nak update pasal kawan2 time diploma dulu...
(FAKTA: da tulis lama da entry ni..bulan 3...tp rini baru dpt publish..buzy tipu2 la katakan...auww...)
teringat time kt UiTM Seri Iskandar....
Rindu betol time tu.... :(

Tahun lepas kawan Syu ada post entry pasal kawan2 dia included me lah...
Thx la Dayah oi even ko kutuk aku puas2 dalam tu kan....
So dari citu...datngnya idea untuk compete .... balas budi...?????? Oh tidak sama sekali....
Misi balas dendam yg betolnya....MUAHAHHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!

PERHATIAN!!!!!
Untuk kawan2 aka classmate,roommate, and hostelmate:
"Waaaahhhh.....terharunya aku...mai jugak ampa kt blog aku yg childish ni....
Haah...nanti baca tu lambat2 kay..biaq lambat mcm siput babi...asalkan feeling tu ada...wokkeh???!!!...."

Okay kita mula dengan roomate Syu....

Penghuni gila-gila Kolej Anggerik 1 

-Bilik A1111 yg starategik...(kalau nak tau..kitorang da 4 sem duduk bilik yg sama...every sem mesti ktorg wat surat rasmi utk AJK kolej ke hape..lupa plok panggil hape...kehkehkeh)...reasons dia????:
1.Tepi tangga senang nak turun naik gi makan2 kat bangku cokelat...
2.Berdepan fakulti office mngt yg bertentangan dgn fakulti sains kuantitatif dimana di belakangnya adlah   fakulti business dimana diseberang jalan terletaknya fakulti  serveying, library, serta dewan Sri Isakandar yg mengaburi mata pengunjung bahawasanya terdapat lagi 1 fakulti di   belakang tu....
 FAKULTI PERAKAUNAN (jauh jugak la kannnn..)....

*sory fakulti perancang bndar & wilayah n archy xdek kt cini sbb keadaan geografinya yg terletak di luar highway dari kolej anggerik menuju fakulti akaun.kuangkuangkuanggg....*

-Motif statrategik yg benar-sebenarnya: boleh ngusya mamat yg lalu citu...peeewwwiiittt...!!!!! 
 (ehem2...ade sape2 kt cini yg penah dingorat oleh kami ber4 dulu???? nak   fb...ngehngehneghhhh..)

Hokkay...jom berkenalan dgn mereka2 yg Syu rasakan sangatlah hebak belake...

1.Si CUNer...


-MIDA kamsamida aka MJ...Mida Jackson?Oh tidak....Mida tuuuutttttttt....shhhhhhhhhhh

-Seorang gadis yg penuh dengan ciri2 gadis kampung...
 Ayu dan lemah lembut sehingga mampu membuat En. H dan jugak Mr. P jatuh cinta pandang pertama...
 (haaaahh....Mida...ang toksah dok kembang...aku nampak k...webcam ang dok on)
okay..teka mana satu dia??? Yg paling cun...mstilah si tudung purple...loike it yah...

-Ada teknik spesel time pakai krim muka...bukan apa....keras sgt krim tu...agagagaggagaga...dah macam bukan krim muka da aku tgk..
 macam manadia pakai???...kena suro dia wat demo la...(mida..wat la...boley aku letak video tu as entry kt cini)
 -Oh...time dia nk pakai krim..mesti Syu akan p tengok...n rakam skali kalo boley....
 (hahhahhahah...kejam plok aku rasa)..seb baik x p upload lt youtube kan...let say YA...mesti kau femes nyah!

-Time study...kitorang 4 org masing2 karok lagu fevret...(tolak Siti ye..)..
 Mida ni lagu fevret dia Andeka Anjanasa dari filem Mujhse Dosti Karoge...maap kalau salah eja.
 Pergh...sedap kot suara dia..kalah M.Daud Kilau ..:P

-Last skali.....Mida tere wat kueh Simpul Kasih tau. Sape2 yg nak beli kt dia...silalah berunding dgn empunya diri......

AMARAN!!!! Jangan tengok gambar dia lama2..silap haribulan hati tersimpul, kasih bersemi, dapat free runcing berapi..KAHKAHKAHKAHKAHKAH......
Tp nak add fb dia boleh aja....nah amek kau Nur Asmida!!!

2.KAROKKEan

-Awek ni anama dia Mina Minachi....sempoi dak? oh ok..
 Tu nama blog dia actually...jom kelik cini kacau dia ramai2...bior semput...
Xpon...nah add fb dia..Yayan Hashim..kalo nafsu tu tgh nak shoping...jom terjah cini plok...Kejora Chantiq..(dyh..aku dpt komisen kan???ngehngehngehhhh....)

-Nama dia Dayah. Call her Yayans pless :D

-Paling selalu melalak lagu jiwang dlm bilik tu dyh la rasanya....betoi dak CT????? 
 (Ang kan dok sebelah dia....study sama2...kuikuikui..)

-1 kespeselan yg ada pd dia??? Hurm....dia suka tarian kebudayaan..
 Same goes to me...Pantang dgr lagu etnik kreatif jek..hah...mulalah nk stat joget...ewaaaah.....ewaaaah..
 (whoah..teringat time gi Fesco UTP....memang feeling abes wa cakap lu...kitorang yg penonton ni jek pon rasa cam nk bangun nari kt citu gak...)


-Jap2...apa lagi heh??? Oh....'ayaq gedegang'...
 Korang tau x ape tu??? 

Ayaq = air
Gedegang = Sejenis bunyi merdu yg amat dirindui teman..  


 bunyi yg sungguh lunak itu suda lupus dari ingatanku...
(kau dyh..kau la punca aku mengingati kenangan lalu..)

 hurm..haaah.....blom explen agi kan bunyi pe tu??? hurm..jom masuk TEKA BUNYI ERA dulu...hahahahhahaha
 Kalau korang carik kt dlm kamus dewan bahasa dan pustaka gerenti x jumpa punya lah!! BESTA??? lagilah koman....

Nak tau???Senang jek..sediakan duit syiling minimum RM1.50
Then gi vendor machine...masukkan syiling...pilih ayaq
(kalau nak ayaq gedegang la....kalau pilih air...xjadi la ayaq gedegang tu.....buekksss...!!!)
Pastu korang tekan je ayaq mana korang nak...dlm masa 2 saat akan terdengarlah bunyi sang ayaq mangilai....."GEDEGANG!!!!! "
Okay..da boley minum ayaq tu...muahahahhaha


Amboi...panjang lebor beno ye cite neh..........
Syu nak cita sal dyh ni jek.. (okay....sambung balek..) -->MUKA SERIUS

Ayaq tu kt tingkat bwh...bilik ktorang tingkat satu jek..
tp kalo nak beli..mesti kena wat announcement dulu..
Bukan apa...kot2 ada yg terkecik ati x ajak beli ayaq.... (hurm..aku lah tu..hahahha)
Motif:???? Nak jenjalan jek..amek angin...study x syok!!....huehuheuheuheuhuehue


3.RETISan

-Retiskah dia ni???kenalkah korang padanya???? Bajet retis kah???? Tak2..

-Nama dia Azerah..Syu nak panggil Era...tp dia x bagi....dia soh panggil CT jugak...minat Dato' CT katanya...
 Padahal x cam Ct pon..Jep Sepah adela..hhahaaha(sory CT sory..)  ---> Haah..nakpak dah kenapa retis??? 

 *To readers..nama dia memang CT pon...Saje jek nak putarbelit cita..kasi umph cket...blablabla....*
jom add fb dia...Siti Azerah.

 (alaaaa..bukannya ang tu cam Jep CT oi...just aku teringat ang ada sebut 1 word tu....sejibik cam Jep...igt x?????? kalau x igt..jom tgk lagi skali..
 aku on  jek......Wakakakkakaka....)

-Yg paling best kt CT ni...dyh kata....Dyh yg kata na...bukan aku CT...

 'Ct ni ada kotak makanan...Ibarat poket doraemon la katakan...Let say korang lapar...korang pergi kt katil dia..tarik cket kotak biru (biru kan??)....
  try bukak..penuh makanan wooo...Ct memang best...kitorang xdela selongkar slalu sgt...takot dia ngamuk kang tetibe tukar Jep plok.....
  x pasal2 En. H kepunyaan Mida kenakan tatatertib kt kami ber3 gara2 bawak lelaki masuk bilik...kahkahkahakhakhaa

  (CT...thx Nutella yg aku makan time part bape ntah....abes aku pulon sorg..hahahhaha)

Penghuni sopan santun Kolej Bakawali 2.

-X bape nak ingat sangat lah bilik no brp...tp aku tau..tngkat 2..ye kan ye???

-First time aku gi bilik ampa...kalau x cilap la...aku ikot dyh nak g tgk KEKASIHKU SERU kan???? 
 Igt lagi...sambil makan 2 bungkus kopok....hekhekhek..

-Dorang ni selalu datang Angerik A1111 semata-mata nak bergelak ketawa bersama gadis gila-gila yg masih waras....
 Padahal misi utamo nak on9 jah..betul dop mung???? Ataupon??????______________ (tolong aku isi weh...)

-Study pon skali....classmte la katakan...fuiyooo......best gile study time tu...skrg kalo study (ehem2...sem2 lepas ye memandangkan aku da praktikal skrg..sila jeles...)  mesti x syok....betol weh.....xde nak gila2 sgt..kena control cket kegilaan tu....TENSON  !!!!


1.DORALIN 

-Aik...biru beno muko dio!
-Penggila Doraemon wa cakap lu olang...
 Bantal doremon...keychain doremon...haih....nasib baik ang suka doremon ain...kalo ang suka nobita...aku xnak kawan!!!

-Hahhhh...ni baru betoi...
-Nama dalam I/C Ain...tp ramai panggil dia Ain gula...ok...yg ni Dayah dah explen dlm post dia..sebab pe??? Sebab dia suka makan gula2....ok tu auta...actually senyuman dia yg manis cm gula... :D

-According to Dayah jugak (2011), Ain suka gelak cumil..try la korang kata sembang ngn dia...rasa mcam main dgn baby hokay!
 Alolooooo....x caye?? Nah pegi add dia...then try webcam ngn dia...kalo dia nak la...Ain Gula


-And dia lah yg bertanggungjawab memperkenalkan Syu to Suju....(so sape2 x suka korean...mara lah Ain dulu..baru Syu okay...mueheheheh..) 
 Ainnnn....skrg aku suka big-bang...tgh dok gila kt running man ni...hooyeah!

2.USTAZAH boley dop???

-Seroomate Ain..yg tudung putih tu tau....hijau tu penyibok jek..ahaks...tp kalo nak berkenalan jugak...nama dia farhana... :D

-Sukakan doremon??? Ntahla..x dpt dikenal pasti....Nak tau...jom add Farih dulu....lekaih! 

-Yg penting...dia ni slalu gelak kalo kami wat lawak...tp kan..ok la..kang kalau dia nangis mesti pelik kan!

-Xtau nak cite pe lagi..sebab.....sebab....dia slalu kuar menggatal bergayut2an wif ehem2.....
 So..maaplah farih...lenkali aku tnya ang dulu..baru hupdate..ok x???? :P

-Nape ustazah???? Tu kena korek rahsia dri dia la ye....sorry sorry...(suju jap..hahah)


 *k lah....penat dah menaip entry ni....bukannya panjang sgt pon....
tp disebabkan x larat nk baca jurnal...kena baca lagi 12 ke atas kot..
ayoyo...taakotnya kalo x sempat siap :'(


(oh terkezot mak jemah dgn Shiro...tetibe pasang bunyi kompang...
ingat kt ofis...rupenye radio.huahuahuaaaa)



Based on entry kali ni....Syu rasa padanlah dgn lagu ni ye dak?
so janganlah buang.....
jangan buang angin dulu...masa xpe..ahaks...
sooo.....JOM KITA ENJOY!!!!





4 comments:

budak penjara said...

ak lagi la rindu kt kawan2 aku tym dok obesi dlu..huhu..mmg best sngt

Syuhada said...

mesti kenangan lagi byk kan....

LOVEDONNUT said...
This comment has been removed by the author.
Princess Feyqa said...

nak grad dah? wah bestnyee