Lovely frens

Friday

Aku dan Fatin Liyana dlm Show Running Man!!!


Hai uolllsss…
Korang tgh wtpe tu???? Mak jemah kt ofis ni…tgh taip entry baru untuk uoolsss…Hak ‘ah..!!!!
(suka beno Syu kt ‘Hak ‘ah’ mak jemah tu….) HAHAHAHAHAHHAHA

Salam jumaat…
Ni chek nak habaq mai…xmau dah berleytiaq panjang2 cam slalu….
Semalam Syu mimpi best uolllssss….
Mimpi pe???? Haaaahhh…tgk tajuk le kan….
Fatin Liyana uuu!!!!

Bukan senang tau chek nak mimpi sal retis2 ni…
Especially blogger….
Mostly la kannnn….Syu ayik mimpi kena kejar ngn org jahat or  hantu jek…gulp!
HAHAHAHAHHAHHAHAHAH *On air with Mas Joko di era.fm*
(Haaaahhh…nmpk x??? Nampak x?? Aku tgh promot johara pagi era ney….blink2!!)

~Ops…cita pasal mimpi…~
Aku baru pas parking keta kt depan supermarket…
Bila masa aku drive pon aku x sure..magic tol!!!
Aku pon…straight jek masuk kedai tu…motip??? Entah le...aku ikot jek aliran mimpi tu..uncontrollable..

Baru kakiku nak melangkah masuk..tetiba aku nmpak ada org kejar aku…
Siapa tu??? Scarrynye…nak bunuh aku ke????
Tanpa pikir panjang..aku terus meluru masuk ke kedai..dgn harapan dpt bersembunyi kt citu…
(Impact from RunningMan show…gagaggagaagaggaa)

*Tetibe tertukar tempat”

Time: Pagi2 kt skola….tunggu time perhimpunan….(td kt kedai petang..cmno boley jadik pagi ney???)
Suasana: Student berrlari-lari…berkejar-kejaran lagak seperti sedang menaikkan laying-layang…
(Agak pelik…aku da besaq….tp student lain semua kecik2 mcm darjah 1…huwarghh…!!!!!)

“ Xboley jadi ney….kena gi cari kawan…xkan aku silap skola kot???” kataku.
Tgh dok cari2 tu…aku pikir jugak la….aku patot cari kwn drjah 1 dulu,atau kwn U???? runsing2….

*FAKTA : mimpi mampu mengelirukan sesiapa sahaja…*

Tetiba aku nampak sorang awek ni…dia tegur, “Kenapa awak lari??????”
“Errrrr…errr…awak sape??? Awak ke yg kejar saya tadi???”
“Yela…kita kan kawan kt Camp Tutor dulu…”
Huh??? Oh…..baru teringat aku ada join program  Tutor Utusan dulu…

“Nama saya Fatin…awak ingat x?? Kita kan rapat time tu…”
Fatin mana plak ni…dah la kawan aku ramai nama Fatin…
Fatin?? Fatin Hazwani?? Fatin Hanani?? Fatin Farhana???

“Xkan awak x kenal saya??? Saya ni femes tau…” awek tu serius jek explain kt aku….
Aku memang x igt lah!!!! Dah la dalam mimpi ni…(sedaq pon dalam mimpi!!)
Tp xpe…aku kawan jek ngn dia…

*Tetibe lagi, lagi dan lagi…….tempat bertukar….aku dan Fatin di shoping complex n suasana dah malam*

Fatin tu teruja betol tgk brg2 yg dipamerkan kt citu…
Aku pelik…kata shoping complex….tp muzium????
Okay…abaikan bab tu…
Fatin memang happy gile lah time tu…
Eh…Muzium korea weh!!!! Aku pon ikot ter’effect’…
Jerit sana sini...terlompat-lompat….
”Ko igt senang ke kita nak datang korea???”
Yg bestnya....time tuh…muzium tu xde org sangat pon….

……………………………………………….

“Saya dah tau…awak Fatin Liyana kannn….kan kan kannnnn…?????!!”, da penat main aci ligan baru aku tau….
Hahahahhaha…
“sori ye Fatin cantik…”
FL senyum jek….

*Cer teka camna aku leh tau tu FL???
Hah….aku xteka sbb wajah dia yg cun melecun tu..salah2….
aku teka sbb kami kt korea…
Hah…FL la ni…pegi post sal travel ke korea…
Berulang kali aku dok ulang bace entry korea tu….jeles oh!!!*

~Okay smbung ‘FL senyum jek…’~

Tgh dok syok sembang sal keglemeran dia…kami terdengar orang jerit..
Suara lelaki….Hey….Jae suk lah!!!
Lari dri Sparta kook…Wowwww!!!!! Running man depan mata aku????!!!
Disebabkan kami gila-gila keterlampauan … kami pon join skali jaesuk…
AHAHAHHAHAHAHAHAHAH

Harapan aku nk tgk Jongki depan2 ;)
Tp lagi teruja aku nk tgk si HAHA tu…
Fatin ajak aku larik sembunyi…aku xmau…sbb nk tgk HAHA dulu..hahahhaah

Tetibe lagi…
Jaesuk ckp melayu…”weh lari cepat!!!! Dorang nak tangkap kita…!!”
Whoah…kami memang dlm show running man la!!
Patot dri td ada cameraman ikot kami berdua…HEBAT!!!
Apa lagi…..trus lari smbil gelak…kesan dri gelak si HAHA….

“Akak…bangun2….da lambat neh…”,  cmna suara umi boleh masuk dlm mimpi ni????
Umi aku ke g kawal show ni???
Orite…..da subuh la…smpai ke situ jek weh mimpi aku..

Sad…x sempat nak tamatkann game tu..
X sempat nk borak panjang ngn Fatin Liyana…\
Tp xpe.,.aku hepi…even xdpt jmpa depan mata in reality…
dlm mimpi pon jadik lah kan….dari xdak…
Kuikuikuikuiiii….



Hah..gmbar ney la paling aku jeles...p/s:Fatin...nnti nak gi korea ajak la Syu skali yep.... :)




Jongki yg comel.....
Jongki sekali lagi..hikhikhik....

HAHA 


Jae suk yang.........'hah...nmpk x yg atas tu??!!'




p//s: Balek keja nnti aku nk tgk running man….rindu…
andddddddddd……………..baca lagi entry FL…hikhikhik….

psssttt..FL..pnjam gmbar u ye.... :dlm mimpi x sempat nk amek gmbar...hehehehe

9 comments:

afzalsukasuki said...

running man?kengkawan suh tgk.. tp abg tak nengok lagik :D

Fatin Liyana? Abg bukan setakat mimpi si Fatin tu je.. semua blogger yg abg terjah masuh dalam satu mimpi yg sama hehehe *seyes tak tipu.. dua hari haritu :)

Edy Zaidi said...

Please vote for Www.danielzaidi.com in MITBCA2012 : Malaysia International Tourism Photography/Art Blog

Vote for www.eqbalzack.com in DiGi WWWOW Awards 2012 : Blogger of The Year

Thanks guys for your helps...really appreciate it! LOVE U lah..:p

MaYa MustWany said...

hihihi musim org mimpi kn blogger2 kut..

Eera Shera said...

RM penah tgk skali je

Yuyu Suwit said...

minat korea gak ^^..hhehe..
nice entry..sye follow sini yep..saye baru dalam dunia blogging..follow sekali jom ! =)
http://noridayumohamad.blogspot.com/

Syuhada said...

afzalsukasuki: hebat mmpi semua....haaa....syu ada x???ahahahah

edy zaidi:jap eh..

maya mustwany: org tu pon mimpi blogger gak ke??hikhikhik....

eera shera: tgk la byk kali...syok ooo....:D

yuyu suwit: ok2...jap nk gi folo eh...

hyz said...

x penah tgk... huhuhu kang nak try carik kat youtube

Muttallif said...

Memang ramai yang suka tengok Runningman nie...apa sebab yer? Garu-garu kepala

Syuhada said...

hah..gi cari cepat!!!