Lovely frens

Tuesday

Menjelang Ramadhan

Today is tuesday, 26th July.In few days seluruh umat Islam akan menyambut bulan yang mulia,bulan Ramadhan.I love Ramadhan.Puasa,sahur,bukak puasa & yang syoknya..boleh lah sembahyang terawih.Harap sgt100x tahun ni dapat puasa penuh,boleh kutip duit raya banyak..hahaha..(cam budak kecik je..'sehari puasa dapat RM 1')..Meaningful gitu.. ;) .

Bercakap pasal raya ni,ada 1 misi yang kita perlu buat before raya.Apakah ia???? Jeng jeng jeng!!!! KEMAS RUMAH. yeah!!!!! Tadi Syu dah stat dah..hehehe...awal kot.Selalunya kitorang akan kemas 3 or 4 hari lagi nak dekat raya.Eh x x...selalu malam raya tu lah kemas,malam tu lah masak rendang,nasik impit and paling scary malam tu jugak lah Syu kena jahit langsir or baju raya yang x siap agi..kuikuikuikui..kelam kabut dibuatnya.

So tahun ni Syu nak siapkan sume tu awal2 so nanti malam raya boleh la focus on TV3 'Sampaikan Raya" ,bubuh kueh raya dalam balang,pasang langsir & MAIN MERCUN..gedepang!!!! (mercun bola best nih).To my adiks..jangan main mercun k..bahaya..kalau nak jugakkk...kena ajak akak dulu..insyaallah selamat sbb akak yang nak main..muaahhahahahha

Hurmmm.....tetibe senyum sorang2 teringat cite dulu.Pas wat terawih 8 rakaat,balek umah.Main mercun.Time tok imam cakap de moreh(btol ke ejaan ni??) terus berlari dengan sekuat hati pegi duduk siap2 kat blakang surau.Makan free! Hahahahha... (Oh lupe nak gitau..umah Syu dekat je ngan surau).Huhuu...

p/s: .Banyak lagi lah Syu nak citeeeee,tapi x mampu la plak nak describe kt cini,sebabnye pasni nak jahit langsir.Siap awal,esok boleh wat OPS CAT.hehe...Syu suka cat..ibarat seorang pelukis tengok suka melukis.Cantik kan? Syu pon macam tu la jugak..CANTIK perabot,bukan dinding k! Sebab Syu nak cat perabot lama warna hitam,nak transformerkan jadi putih..nanti dah lawa Syu upload gmbar die eh..daa~

2 comments:

dylla abas said...

cakap pasal bulan Ramadhan..mmg bnyk kenangan kan..?? hehehe..selamat berpuasa..!!!

Pencinta durian said...

a'ah..cm bes je kecik2 dulu.. ;) skang nak men mecon pon cover2...takot over..hahhaha