Lovely frens

Sunday

Raya wishlist : Kueh Raya Pelik

Assalamualaikum w.b.t... ;D

Hai....lama kan Syu x update belog ni.Dulu ketagih sangat,sekarang nak bukak pon da malas x larat.Penat berpuasa.heheh...cam aku sorang je puasa kan????

Yela puasa pon da tinggal 9 hari je lagi..means raya da dekat.Bila raya da dekat,kena la buat kueh raya,xkan nak makan nasik impit dgn kuah kacang je kan??..ouh penat kot  buat kueh untuk dijual..mau bertupperware2..alhamdulillah kueh raya yg PELIK ni dpt sambutan baik..Yela..tengok la sapa yg buat..gagagga..oh.nak tau dak kueh apa yg pelik sgt ni? Syu buat LIPATAN QASEH..korang pernah makan x? Ala...rupa dia quite similar dgn batang buruk..just serbuk dia tu lain (hahhhhh...ni la kespecialan dia)...jap Syu nk tunjuk gambar dia..sat naaaa......


jen jen jeng...!
*serbuk da ke bawah semua*


p/s: Tengok nampak biasa je..tp kalau dah rasa...mesti nak melantak terus.. (astaghfirullah..aku puasa ni)



Okay..skrg baru lah boleh buat raya wishlist....
  1. Jahit baju raya (semua ada 3 pasang yang blom lagi dipotong)
  2. Jahit langsir (2 set)
  3. Kemas rumah kasi lain cket raya ni
  4. Lasttttt skali dah complete kerja kt atas ni baru la boleh enjoy buat kueh raya... ( lipatan qaseh out of list k..skrg time for tart nenas,biskut makmur & biskut kacang plak)
  5. Malam raya,jom masak nasik impit,rendang,serunding,lontong,sambal ikan bilis and paling paling paling paling penting....KUAH KACANG...dengaq nama pon dah terliur dibuatnya....apa kata kita tgk gambar terus? Jom ke bawah....
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~

Tudiaaaaa mai dah......

















K la...Syu nak siap2 untuk  melantak berbuka jap gi..k bye... 
SELAMAT MENCARI LAILATUL QADAR 
ye kwn2 semua... ;D        







p/s: credit to bloggers involved
                                                      

6 comments:

feza said...

Lipatan Qaseh?? erm..tak pernah rasa lagi ni. Wah..pandainya buat kueh.

Michada said...

x pernah rasa kena la rasa...baru tau..;D

Bigdaddyz said...

bukan main lagi nama kueh kalah nama orang ...hehe

Michada said...

ada ka nm org 'lipatan'? gagaggaagag

dylla abas said...

vote for lontong + sambal ikan bilis...yummy!!

Michada said...

yeh sama la kita.. !!!!! =D