Lovely frens

Thursday

Report: Rumah baru,cerita baru...

Arau,6 Oktober 2011-Hari pertama kami 7 org melepak di rumah baru.Semalam kami start pindah dari kul 5
 petang,malam kul 11 lebih baru abes angkut semua barang.Barang bukan cket....ulang-alik dgn kereta pon 
dah dekat 6 kali,blom campur dengan van tuan rumah.Adoi...penatnya!!!! Tp x la jauh pon..just pindah ke kg sebelah taman ni je pon hik hik hik hik hik hik....Ni semua gara2 tuan rumah,so 6 jejaka tu kini sudah berjauhan dari kami(sob sob...sedeynya!!!!),tiada lagi masa untuk meng’usya’(kami dah pencen dari aktiviti terbaik tu),tiada juga “hai jirannnnn!!!!!!!!!!”.
Kini,kami bersendirian,hidop dlm kalangan orang2 kampung,makcik pakcik,nenek tokwan..(student pon ada jugak..hehhehe).So, skrg Syu nk list cerita2 yg menarik sepanjang tempoh kami di sini (baru sehari dah berlaku macam2):
AMARAN!!!! MESTI BACA SAMPAI ABES!!!
1.Lembu berkeliarannn di depan rumah... .(oh..rumah dulu kambing yg merayau...gaggagagagaga)

2.Ayam berkokok riuh sekampung..(jakun kot..)

3.Golongan tua berkumpul di warung kopi,tidak kurang juga nenek2 yg buzy mengunyah sireh.( mulut pon dah nampak mcm pakai lipstik maybeline je..huhu).

 4.Kaum lelaki yg masih lagi berstatus pelajar hanya mampu bermain sepak takraw (nk main squash,raket x beli lagi la tu..).

7.Kanak2 gembira bermain aci ligan..teringat zaman muda2 dulu..;’( .

8. Itik nila berlari sekuat hati mengejar kami (sbbnya kami tiru suara dia..muahahahhaha)

9.Kami pusing 1 kampung,naik kaki je..tetiba jumpa panda tengah makan tebu,sbb TERLAMPAU KIUT,Syu pun pegi la cubit pipi dia..hahahahhaha)

10. Ini SERIUS!!!! (no 1 & 4 je betul..10 x sure...sory.. )


p/s:Manusia tidak mampu untuk tidak membuat sebarang kesalahan yang mampu membuatkan orang ramai geram,sakit hati,lalu tutup page ni and x nak komen langsung. Peace no war!!!!!!!! 

4 comments:

~capRIAnne~ said...

best pea duk dlm suasana kampung....

Michada said...

sunyi le...;( xtau nak kacau sape...heheheh

Elie Lily said...

kalau ada dusun, mesti lagi best! :D

Michada said...

yg tu mmg ditunggu..kalo dpt buah durian,dokong.rambutan.....adoi..