Lovely frens

Wednesday

Dipanggil-panggil......uish..serraaammm.....

Contest # CERITA SERAM



Morning uolls...Ehhh...ada ke org nk jawap??
Kalau ada gak...means korang cuti..pendek kata...ponteng keja..nor ponteng skola..iye dak????
Hehehehehehehe
Syu xpa...Syu x poteng...sbb keja tu yg xde....kuikuikui...

Selalu kalo pagi2 camni..sampai je ofis terus on pc...
B4 kul 8 la kena sign in FB..kang time keja da x boley...
Tp blog xpela....24jam pon xpe...sebabnya ritu bos x bg berFESBUK....
Dia x kata pon xboley berBLOG....hahhaha...tere dop???

Penah ada orang tanya....best sangat ke haaah dok blogging tu??? 
Aku tgk cam xde pape pon....stakat luah prasaan apa semua....
Nak komen pon xboley...x mcm FB....

"Kakaks....try tgk kt bwh tu...boley komen kan.... "

"Ni nak habaq mai.....Syu suka blog sebab Syu suka baca entry bloggers...
X kisah la cita tu fakta..luahan perasaan or fantasi semata-mata. 
N part yg paling hebat tentang blog:
Kita boley merapu meraban dalam ni....nak tulis pendek boley...
panjang berjela sampai 5 page setengah pon boley.....FB ado?????"

So pagi ni macam biasalah Syu akan tgk entry2 baru...then ternampak 1 entry ni..nampak cam gerun..tp jari cepat jek click kt citu...
Ni haaaahhh...entry by Maya Mustwany....contest cerita seram..
Syu da baca dah..pergh...serrraaaaam.....kalau kena kt Syu memang ketaq plus terpaku kt citu...terkezot punya fasal...hikhikhikhik....
(x sempat agi nak baca yg lain punya..)

Teringin plak nak join kan..Apelagi...jom tadah telinga bukak mata luas2 baca cita seram yg x seram neh...kehkehkehkeh.....

Ceritanya bermula disniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..........................
(keluar asap cket...ala2 misteri nusantara....)

Once upon a time..there were....
Aiyark...cam cita nk mendodoikan tido jek...hahhahahahha

Okay2..stat dari mula balek....

Benda hantu ni muncul pada tahun 2001....
wah..boley pilih tahun plak kan hantu nak muncul...

TIme tu Syu and family tengah wat preparation untuk kenduri acu (maksu)...
Macam biasalah kalau kenduri kawen mesti kena pasang khemah....
wat bunga telur bagai....
Syu and kawan2 bukan nolong sangat pon....
time tu kecik agi...darjah 6 gitu...(kecik ke??)
Kalau nak tolong pon...tolong pasang khemah adelah...hahahah...teruja lebih tang khemah tu jek....

Bila da pasang khemah tu....Syu pon ajak la kawan2 main kt bawah citu jek...
sejuk...x kena panas...
Sedar x sedar kitorang main sampai waktu maghrib....
Main apa sangat...setakat batu sambut je....
Umi tgh cibok kat dalam...prepare apa yg x siap lagi....
makcik2 yg dtg membantu pon ramai...
So kitorang stay jek kt luar tu...malas nak masuk...
kang kena tengking ngan makcik2 sebab bising...

Tgh dok syok main dok kumpul mata...ada sorang kawan Syu ni kata dia nak balek....si A..
Actually sebab merajuk dia x pandai main batu seremban ni...
Alasan dia nak gi mandi...
(eleh....igt aku xtau ke sebab pe???? muahahahhaha)..

Kitorang 3,4 orang still teruskan main..
Umi dah banyak kali panggil masuk dalam umah....
yela...maghrib kan....x elok duduk luar....

"Sat2..akak nak abeh dah ni...nanti akak masuk la...."....

Tengah dok syok gelak2 dgn geng...tetiba terdengar suara...

" Kami pon nak main jugak...mana aci hampa main hampa ja....boley la...."

Sape tu??????

Syu dah rasa takot dah..takot nak toleh tangok...
Tp Syu tengok jugak...Syu nampak A senyum melemtok jek tengok kami 
(dia berdiri betol2 bwh pokok  mangga)..
Senyuman dia manis gila wa cakap lu..muka baik gila...
Padahal tadi merajuk..muka nak mara jek... 
N yg paling pelik...baju yg dia pakai x sama dgn baju yg dia pakai tadi...
Tp baju tu memang baju yg A ada....
nak kata dah mandi...baru sat tadi dia balek umah....

Pergh...meremang bulu roma...cara jelingan dia tu...tajam siot...!!!

Then Syu tanya kat H...."ang nampak x????"
Syu tanya pelan2 jek...sebab takot A palsu tu dengar...kuikuikuii....(budak2)....
H pon angguk slow motion jek....(hahaha...xleh igt time tu...nampak sgt penakot)...
Pastu..kitorang tgk lagi skali....tgk ke arah pokok mangga tu...
A palsu still senyum jek..

Pe lagi..pakai slipper pon pelan2..
then boleh Syu n H masing2 ajak masuk dalam sebab nak tolong prepare untuk kenduri nanti... 
Jalan pon wat selambe..... 
Sampai jek depan pokok tu...

"Aiyark...!!!! LARIKKKKKKKKKKKK.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Tercungap2 kitorang masuk dalam umah....diam jek...
da lama cket baru cita kt Umi....tgk..kena mara !!!!
Time tu da x kesah kena mara ke apa...
yg penting dapat lari dari A palsu tu...gerun yo!!!!

p/s:Syu nampak A palsu lagi cun dari A betol..hahaha..sory A...







11 comments:

Edy Zaidi said...

good luck

Syuhada said...

niat di hati bukan untuk menag...
just untuk dikongsi...
ehhehehhe

btw..thx ya...leh kot bg ipad2 tu....kuikuikui....

tiefazatie said...

all da best dear

Syuhada said...

orite..thx.. :)

MaYa MustWany said...

mesti touching A kata antu lagi cun..hihih

gud luck.

Pit Kassim said...

xkirim salam kat dia ke? minx2 no ke... hahaha rugi...mesti nyesal kan x buat?

Akue Achik said...

hehee...sy pon ada crita seram msa kcik dulu..

bsar2 ni pon msh pnakut sbrny..hehe

Syuhada said...

maya mustwany:hhahahha...biorkan jek...thx....gudluck to u too... :D

pit kassim: a'ah kan...tp...dia tu gurl....xnak ah..kalo boy ok gak...:P

akue achik:sama la..penakut...tp still suka tgk cita hantu..hahahahha

SYAF said...

terima kasih sbb join kontest syaf yang tak seberapa nie....insyaallah semua nama2 yang join syaf akan update sabtu nie.... thank bebyk yea...

Ihsan Arifin said...

sebab cite cite hantu ni la budak budak takut nak masuk jamban sorang sorang. semua nak kene berteman ! gewammnyeeee kiteeeeeeeee

Syuhada said...

syaf: orite... :D

ihsan: hahahhaha...awak jdi peneman ke yg diteman ????hahahhahahah