Lovely frens

Sunday

Baju kahwin mana yg cantik????

Assalamualaikum...hello hello....

Hurmm...cepat betul masa berlalu....
Baru hari tu jumaat...ni dah ahad...
Pejam celik pejam celik....nasib baik celik balik....
Alhamdulillah Allah masih panjangkan umur Syu...

Semalam memang hari sabtu paling best.
Makteh turun dari KL..
Happening la cket umah ni kan bila ada sepupu tu...
Boys dgn boys...Girls geng dgn girls lah..

Tu belom campur lagi dengan toksu dtg dengan anak2 n cucu..
Kawan2 umi lagi..

So x dapat la Syu nak berEARTH HOUR sgt
memandangkan lampu dan kipas perlulah di ON sentiasa...
Sebab malam tu kitorang ada buat business meeting...
skali birthday party...
kalau Syu off 1 umah...nanti camne nak discuss xnampak muka customer..
ye dak???silap haribulan...tgh dok syok bg ceramah...
tetiba dgr "kroih kroih"..
haru lagu tu!!!

Xpe2..syu earth hour hari lain okay.

Skrg nak cita pasal business tu..
X banyak..sikit je ye...

Start awal bulan 5 ni...
Maksu nak bukak kedai dekat Bertam Perdana...

Akademi Mutawwif Training Concultancy

instead of 'kedai'.
Ianya berkisarkan UMRAH...
Sape2 yang berhasrat nak pergi umrah...
boley lah datang kt centre kitorang....
Satu-satunya centre kt Penang...

 sesiapa yg berminat untuk mencari wang poket lebih pon boley kat sini...
Hah...macam mana tuh????
Xpe..nanti Syu akan explen lebey ok...

Sekarang Syu dah x larat nak bukak mata nih...
Semalam sambut layan tetamu..
Pagi td pegi tempah perabot untuk Akademi Muttawwif plak..
Aih...x sabo nak buat perasmian training centre tu..
Yela..nanti umi pon keja situ..adik syu..oh..syu pon skali...
jemput la datang ye 1 Mei tu kitorang ada wat kenduri perasmian sikit... :D

Tengah dok syok sembang dgn sepupu pasal gossip2 terbaru kt kedai perabot tu..
(xde keja betol!!)
Terbukak la cerita pasal 

"Bila abg iwan nak kawen??"

Lalu dijawab oleh adik sepupuku "Bulan 5 nanti la kakSyu..."
"Ayo! Cepatnya!!! Mana sempat nak diet cenggini???"
Hahhahaha...silap tuh silap...
Yg betol2, "Ape warna tema die???"

"GOLD u...GOLD..."

Fuh..hebat!!
Best best!!
"Amal...boley kita boley tumpang glemer..."
Ops2....sorry sikit...
Niat di hati bukanlah nak 'tumpang' glemer...
tp memang nak jadik yg 'paling' glemer..
Boley ke gitu???
Mimpi jelah...  bueks...!!!
Impossible la...pengantin dia comey gila kot!!!!
X sabar rasanya nak jumpa kak sepupu ipar yg lama n ofcos yg baru...
BAKAL PENGANTIN...

Fikir punya fikir..nak pakai ape eh???
Nak pergi attend kenduri orang...tpi nak nak carik baju glemer cam pegantin.
Gilo apo????
Kalo Syu jadik pengapit xpela kannn...
Tp xnak ah...I nak reservekan diri sendirik utk jdi penganpit maksu kawen...hikhikhik...

Eh....
 Try Google jap..
n hasil dari tu...dapat lah yg ni..


n...












eh..yg tu je???
Cehh...jumpa satu je
Susah betol nak cari
"Baju kahwin yg sesuai tuk majlis perkahwinan bertemakan gold"
Tgk....x keluar jugak.
Kalau macam tu..nak pergi cari kt boutique jela..
On9 susah...
Majuk majuk majuk!!!!

~k bye~


pssttt...korang ada idea x nak pakai ape nanti??
link boutique yg hebat di abad ini ke...jom la share....pelisss.......


19 comments:

sis92 said...

cuba cari warna2 pastel :)

Edy Zaidi said...

beli kat bandung banyak baju kawen lawa2...cantik2 lak tu...tp make sure kene dgn tema la

Syuhada said...

sis92:ha'ah kan...

e.zaidi:hurm....jauh tu...kalau diri sendiri yg kawen baru pegi sana kot...heheheheehheh

tiefazatie said...

wah...ingatkan awk yg nak kawen..hehe

Muttallif said...

Pasal baju kawen, lelaki mungkin susah sikit nak beri pandangan.

Asal ada nampak macam hang tuah, oklah kot. :)

Khairunnisha Ahmad Zailan said...

wane pink ! hehehehe..

puteri kasih said...

gold ni susah sikit nak cari..perlukan kesabaran :)

Elie Lily said...

elie jadi pengapit dulu pun tema gold! payah kot nk cari kebaya gold! memang bukak almari selongkar baju la! hahahah

Syuhada said...

tiefazatie:Syu lambat agi....heheheheh

muttallif:hahaha...senang betol laki pilih no...

khairunnisha:tema gold la sis.... hhehehe...tp okay gak try cmpurkan ngn gold tu...ngehngeh...

p.kasih:tau xpe....google kuar pnya la cket... :(

elie:memang nk carik kebaya....tp kalo nak carik dlm almari memang warna lain je yg ada....hahahahhah

fatin hanani said...

ha btoi kata kwan kat atas tu,,hehe..
kat bandug baju kawen mmg lawa2..murah tu boleh la..tapi jenuh duit lakan nk p sana hehe..
apa pun semga berjya dgn business maksu tu :) Amin

Cik FaRiZaM said...

kat jalan tar byk choices.....try la cari...

awk nak beli ke ?

slalu org sewa je....

Syuhada said...

f.hanani:tu la...kalo ada duit...mmg nak start enjin heli dah..heheheheh..btw thanx ya... :)

c.farizam:eh sory2...entry tulih x penuh...bukan Syu yg nak kawen...sepupu..tp nak crik baju yg HEBAT mcm pengantin..kuikuikui....

hafizudin said...

Ini mana satu baju pengantin.
yang dalam gambor ke background ni.
kemain liplak liplap mak nengok noksss.

Syuhada said...

hafizudin:hahahahah....kalo baju liplap camni..penin org tgk nnti..hahahahha

Edy Zaidi said...

siap2 beli stock untuk sendiri..:p

Syuhada said...

alaaa....nti kuar fesyen baru nk kena pegi beli lagi..

Cik Rose Cute said...

KALER GOLD CANTIK JUGAK...KENA CARIK KAT KEDAI BAJU PENGANTIN...

Ihsan Arifin said...

haha tudia tudia lagu noohhh.
org satu dunia dok sambut earth hour.
hang munteng noohhh ? haha kene report ni.
mintak abg polis tangkap HAHA

Syuhada said...

Cik rose:kan.....msti dpt rasacm pegi ABPBH...hhheheheheh


Ihsan:ahahaha......brani wat ar....:p