Lovely frens

Thursday

Ketika Gempa Bumi di bumi Acheh


Salam Khamis malam Jumaat..

Yey...!!!!! Aku suka mlm jumaat...malam ni ada cita Pistachio Dayana....wink2...
(hah...toksah dok p kona kot lain!!!)

Heh....pesal la otak aku lembab sangat arini???
Nak pikiaq ayat pon susah habaq hang!!!
Td kt ofis pon malaih nak pikiaq...haaaahhh..cmna tuh?? 
(malas sungguh no!!!)

Setelah seminggu lebih aku tinggalkan blog ni utk menjadi tatapan orang ramai...
Kini aku datang semula...hoooo yeahhhh!!!!
Aku datang utk mengarang ayat2 jiwang...rock...
Aku datang untuk meraih populariti...OPS!!

Okay...semalam sempena cuti Daulat Tuanku...
Aku pergi melilau kt JJ..dgn family nak cari lappy baru...
Whoah...bangga benor aku dgn aktiviti tu kan...

SHOPING SHOPING I LOVE SHOPING.... ;P

Even aku nak shoping brg2 utk office Akademi Mutawwif tu...
Feeling tetap ada u!!!

Feeling shoping...tp apa yg aku wat??
Serbu McDonalds dulu...lapo weh lapo...

*mintak maap...kerana xdpt siarkan permandangan yg
 menyelerakan di McD instead of food court..
.penuh weh dlm tu...beratur je mampu...

Umi & Yuni makan McBites....ouch,...sakit lah!!!
Aman & Yuni...before stat ngaaappp!!
An...manusia paling laju pulon Double Cheeseburger...

Hah..mana aku??? Aku belakang tabir je...
Bak kata pepatah Yuna "disetiap gambar...ada lagu"...
Tp bak kata Syuhada "disetiap belakang gambar...ada aku...!"
Ggagagagaggagaga...

Orite...ni hah aku....
Arsenal vs Malaysia...selamanya harimau malaya!!! Auuummm!!!!
(abaikan muka sengal aku yg melampau...)

Pastu baru la merayap smpai sakit tumit...
Da jumpa lappy dell...x beli lagi...
Cari lagi...kot2 kedai lain ada bg diskaun 99% ke...kannnn...
Tgk dok syok aku usap Sony Vaio pink...
Adik aku berbaju biru n oren ni gi tgk tv 3D kt kedai sebelah...

Tetiba adik aku, An mai ajak aku join tgk 3D...
Disebabkan sifat teruja yg overdose dlm diriku mula membuak...
Aku terus terlompat2 keluar dari kedai Vaio ke kedai SenQ...
"Mana2??"

Tgh dok gegeh tu kan..aku tgk ramai jek dlm kedai tu...
aduh...ni yg malas nk berebut...

Baru 20 saat fikir camtu...tetiba...meluru customer keluar...
FIkiranku berkata "Uish...peluang terbaik..leh aku conquer ...yipppi...!!!"

Skali aku dengar sayup2 je suara umi dan aman panggil aku...
Toleh2 je...Perghh...!!! Semua pakat kelam kabut lari turun...
Aman cakap "Artis korea mai kot....tu musti die hard fan...!!"OMG!!! Artis Korea?? 
Biaq betoi ang man???!!!!

Disebabkan kecoh..aku pon ajak je family utk sama turut serta menuruni escalator...
Cer bayang...escalator kecik...tp dok berebut nk turun semua...aiyark...
Aku cool je kt atas tu...
umi aku yg gelabah...tanya orang itu ini...Aku usya je akak sebelah...
abg tu gitau die 
"Weh goyang la...turun2!!! Kalau jadi apa2 kt kita camna??!!!!"
Aduh..ketaq plak aku dengaq dia keriau camtu...
Aku pon ondaway nak unlock fon...yela...
aku kn wartawan x bertauliah...
Tgk dok cari line kot mana spot mana paling cantik...
"Pang!!!"
Oh tidak!!! Fon baru ku yg paling ku sayangi ku rindui jatuh kedepang...;'(
Usia dia baru seminggu

Even baby aku murah...tp...sgt sedey...sobsobsss....
Kalo aifon yg jatuh..memang aku meraung teroih...
Xpa2...nnti rosak aku beli burberry ok!! ;)

Da turun bawah baru leh aku rakam...memang kelam kabut...
semua lari lintang pukang..
Aku je maintain cool...cover oh...
Da sampai luar baru aku rakam..
Tp x leh la nk upload...sbb mostly suara aku yg lebih..muahahahha...
First time weh jadi cmni!!!

Dulu JJ ni jugak blackout...menjerit semua..hahahhaha...
tu paling best aku rasa...
(tp ada gak terlintas kot2 perompak hebat yg blackoutkan...erkkk.scarry!!)

So aku leh tunjuk gmbar kt luar JJ je...

Ramai kan...tp aku tgk gmbar kt gurney n queensbay lagi ramai...lagipun org ramai brkumpul kt byk pintu...tu yg terdivided...hhehehhe

Time ni aku xtau lagi ni effect dri gempa kat Acheh..
bajet JJ nak runtuh..sbb JJ  ni ada retak...
then dorang just tampal jek...
(according to org2 tertentu).

Tu yang agak ramai sibok angkat camera hala ke JJ..
Kot2 runtuh betol leh masuk FB...included me...

Tp x jadi pape pon...Dah balik umah baru tau...
Terkezot ofcos bila tau ada amaran tsunami yg mengatakan 
Georgetown akan dilanda tsunami pukul 9.10mlm mcm tu...
Berdoa je aku mampu...
Time ni macam2 perkara bermain dlm fikiran aku..
Paling utama "Aku sudah cukup pahala ke utk cover dosa2 aku???"
"Sempat ke aku bertaubat???"
Mmg insaf time tu...

Alhamdulillah..lepas pukul 9...x jadi pape pon...
negara Malaysia terselamat dari ombak tsunami...
(nih...jangan dok insaf time tu je..pastu buat balek!! ni amaran utk aku jugakkkk.... :)   )

So lepas ni...mari la kita buat solat taubat...
jauhkan dari maksiat.perbanyakkan solat hajat...
tahajjud and lain2 ibadah lagi...

Sekian wassalam...~nak tgk forum perdana tv1...hensem noh Ustaz Ridhuan Tee!!! ~

6 comments:

fasha said...

Amboi adik shu kite nie,ada hp baru u olsss...nak pinjammm :PP

Cik FaRiZaM said...

beli hp baru ke? kemain lg.

u ada ek time gegaran tu kat quensbay????

Syuhada said...

fahsa: xpyh nk pnjam sgt...hp aku cikai ja... :P

c.farizam: fon biasa2 jek...xde jodoh lagi nk beli yg femes2..heheheheh
time gegaran tu i ada kt JJ bandar perda la u...tp x rasa pape pon...so xtau rasa cmne...huhuhuuhu...(org lain rasa lah)

fatin hanani said...

nsib baik hanya gegar ja kan..klu btoi2 terjadi lagi bnyk mgsa..mesti kecut perut dok lampu..sebab bahaya kowt klu gegar2 ni..kita x boleh jangka nak jadi apa. kami kat umah pun terasa gegar tu.

p/s :http://shoppingbawalplain.blogspot.com/ jom singgah blog baru kat link ni :)

Edy Zaidi said...

amboi...hp mahal tu...

Syuhada said...

f.hanani: a'ah..tu yg ramai lari laju...seb baik time tu nmpk orang lari...kalo dlm toilet ke apa...xtau apa yg terjadi...hahahahah

e.zaidi: whoah....manyak perli woh!!!
tp hp ni x semahal nokia 3 series...3310..hahhahaahha